21 de maig de 2012


L'hort de les llengües


L'hort de les llengües és un projecte on hi participem tots els nens i les nenes de l'escola.

L'objectiu principal és donar a conèixer la diversitat lingüística de tots els/les alumnes del centre.

Cada grup, des de P3 fins a sisè hem escrit una frase que feia referència al nom de la classe i l'hem traduït a l'idioma o idiomes amb els que parlem amb la família.

Amb tots els escrits cada classe hem elaborat un mural.

Els/les alumnes de sisè també hem fet un concurs de dibuix per a donar idees en la realització d'un mural que es realitzarà el proper dijous 24 de maig com a inici de la festa de la primavera de l'escola.

Esperem que amb aquest esforç que hi hem posat ens creixin uns bons fruits.Aquest any, a la nostra escola, els professors han tingut una bona idea, “L'hort de les llengües”. Es tracta de que cada nen escrigui una frase del nom de la classe en els idiomes que parla a casa seva.

A la nostra classe la frase és:

La tarongina fa molt bona olor
i amb ella pots fer una infusió”

Una vegada realitzada la feina hem descobert que a la nostra classe es parlen molts idiomes: el Català, el Castellà, el Francès, l'Anglès, L'àrab, l'Amazic, el Quítxua, el Wolof i el Gorgià.

Gràcies a "l'hort de les llengües" hem aprés la quantitat de idiomes que es parlen a la classe, i també hem vist que no tots fan servir el mateix alfabet que utilitzem nosaltres.